header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 22 december 2016 09:54

Emmi neemt meerderheid in Spaanse geitenzuivelaar


Het Zwitserse zuivelconcern Emmi heeft voor een niet nader bekend gemaakt bedrag een meerderheidsbelang van 80 procent genomen in de Spaanse verwerker van geitenmelk Lácteos Caprinos SA. Deze onderneming in het Zuid-Spaanse Campillo de Arenas realiseert met dertig medewerkers een jaaromzet van circa 13 miljoen euro.

Na Frankrijk heeft Spanje met 20 procent de tweede grootste productie van geitenmelk in Europa. Door dit meerderheidsbelang verschaft Emmi zich toegang tot deze interessante markt. Lácteos Caprinos produceert vooral halffabricaten (kaaswrongel) voor producenten van geitenkaas in binnen- en buitenland. Met dergelijke halffabricaten overbruggen veel professionele producenten van geitenkaas hun seizoensgebonden lage melkaanvoeren. Ook produceert de Zuid-Spaanse onderneming verse geitenkaas dat onder het merk Delicapra wordt verkocht via de Spaanse supermarkten.

Opvolgingsproblemen
Emmi neemt de aandelen over van de beide eigenaren Pedro Mantilla en Francisco Sainz die het resterende 20 procent in bezit hebben. Beiden hebben tot deze aandelenverkoop besloten vanwege opvolgingsproblemen op middellange termijn en vanwege de mogelijkheden om in samenwerking met Emmi actief te kunnen zijn op de wereldmarkt. De eigenaren blijven voor de onderneming behouden: Mantilla als algemeen directeur en Sainz als Chief Operation Officer met nadruk op de productie en melkaanvoer.
Deze transactie wordt volgens Emmi vermoedelijk in januari 2017 gerealiseerd. Het Zwitserse concern versterkt hiermee zijn geitenmelknetwerk en zijn aanwezigheid in deze aantrekkelijke nichemarkt. Dit netwerk bestaat inmiddels uit twee verwerkers van geitenmelk in de VS (Cypress Groove en Redwood Hill), twee in Nederland (Bettinehoeve en Goat Milk Powder) en de in Nederland gevestigde handelsonderneming AVH Dairy.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties