header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 23 december 2016 12:38

Gouda doet onderzoek naar Cheese Experience


Gouda gaat onderzoek doen of de stad een Cheese Experience, een centrum voor kaasbeleving, kan opzetten. Dit voorjaar worden de resultaten verwacht van het onderzoek dat financieel wordt ondersteund door onder andere de gemeente Gouda en de provincie Zuid-Holland. Zijn deze positief, dan start de Cheese Experience in de loop van dit jaar.

Het belevingscentrum dat het hele jaar zal zijn geopend, sluit aan bij de ontwikkeling van bestaande toeristische activiteiten en past in de geschiedenis van Gouda als kaasstad. Zo werd het aantal Kaasmarkten uitgebreid en trekt het kaashistorisch museum in de Goudse Waag veel bezoekers.
Kaas staat bovendien centraal in de Stadsmarketing en biedt nationaal en internationaal kansen om bezoekers te trekken. Het plan past ook in regionale afspraken om wat betreft toerisme in te zetten op Dutch Food & Cuisine en de regio Gouda te profileren als Cheese Valley.
Gouda verwacht met het kaasbelevingscentrum als publiekstrekker straks de doelstelling van 1 miljoen bezoekers te kunnen behalen. De stad trok in de afgelopen jaren steeds meer toeristen. Zo steeg het aantal bezoekers van 2012 tot en met 2015 met tien procent tot jaarlijks 800.000 mensen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties