header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 27 december 2016 13:46

Duitsland telt 1,6 procent minder melkkoeien


Volgens het Duitse CBS werden eind november in Duitsland 4,218 miljoen melkkoeien geteld, 1,6 procent minder dan eind november 2015.

Daarmee is voor het eerst sinds 2009 het aantal melkkoeien in Duitsland gedaald. Sindsdien is de Duitse melkveestapel jaar na jaar gelijk gebleven of licht gestegen, zo meldt het Duitse zuivelmarktbureau ZMB. Door deze daling van de veestapel zal ook de Duitse melkaanvoer minder snel stijgen.

Regionale verschillen
Regionaal waren er de nodige verschillen. In de oostelijke deelstaten daalde de melkveestapel met gemiddeld 5,2 procent. De daling was het grootst in Brandenburg (-6,8 procent) en Thüringen (-6,5 procent) en het kleinst in Saksen met 3,5 procent. In de westelijke deelstaten was de daling het kleinst in Nedersaksen met 0,5 procent, gevolgd door Beieren met 0,8 procent en Nordrhein-Westfalen met 1,4 procent. In Rheinland-Pfalz (-1,8 procent), Hessen (-3,4 procent) en Saarland (-3,4 procent) was de daling het grootst van de westelijke deelstaten.

Honderd en meer koeien
Een groeiend deel van de Duitse melkveestapel staat op melkveebedrijven met honderd koeien en meer. Het gaat om 15,3 procent van alle veebedrijven die gezamenlijk 50 procent van alle Duitse melkkoeien herbergen. Vijf jaar geleden stond nog 38 procent van de dieren op bedrijven met meer honderd melkkoeien.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties