header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 28 december 2016 12:47

Duitse borgstelling voor melkveebedrijven


De huisbanken van de door de lage melkprijzen in liquiditeitsproblemen verkerende Duitse melkveehouders kunnen vanaf 2 januari borgstelling vragen bij de agrarische pensioenbank (Rentenbank).

Door deze borgstelling met een borgstellingsquote van 50 procent kan de betrokken melkveehouder een lening krijgen van maximaal € 300.000. De looptijd van de borgstelling is even lang als de op grond hiervan verstrekte lening. Beide hebben een maximale looptijd van tien jaar, waarbij de Duitse overheid zich voor deze periode garant stelt voor een bedrag van maximaal € 150 miljoen. De huisbanken van de betrokken melkveehouders kunnen tot eind 2018 gebruikmaken van deze borgstelling.

Dringend noodzakelijk
De Duitse boerenorganisatie DBV noemt dit borgstellingsprogramma dringend noodzakelijk, omdat de markt- en prijscrisis van 2015/2016 op de Duitse melkveebedrijven tot grote liquiditeitsproblemen leidde. Uit onderzoek van het DBV in september 2016 bleek dat 34 procent van de melkveehouders grote of zeer grote liquiditeitsproblemen heeft. Volgens het DBV start nu “laat, maar zeker nog niet te laat” het borgstellingsprogramma van de Duitse overheid voor alle melkveehouders die ondanks een goede geleid bedrijf moeilijkheden hebben om van hun huisbank een krediet te krijgen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties