header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 29 december 2016 10:17

Lactalis wil Parmalat van de beurs


Lactalis bereidt een bod voor op de aandelen van Parmalat die het niet in eigendom heeft. De Franse zuivelproducent wil de aandelen kopen met het doel het Italiaanse concern van de beurs te halen.

Sofil, de investeringsmaatschappij van de familie Besnier die Lactalis in eigendom heeft, maakte dinsdag de plannen bekend. Het concern biedt een opslag van 8,5 procent op de slotkoers op 23 december. Lactalis richt zich op 12,26 procent van de aandelen. In een toelichting gaf het concern aan de groei van Parmalat te blijven ondersteunen, maar dat dit makkelijker gerealiseerd kan worden met een beperkt aantal aandeelhouders.
Na de aankondiging stegen de aandelen Parmalat op de beurs in Milaan met meer dan 10 procent naar het hoogste niveau in negen jaar.

Weerstand
Lactalis heeft sinds 2011 een meerderheidsbelang in Parmalat. De deal wakkerde in Italië de weerstand tegen buitenlandse overname van Italiaanse bedrijven aan.
Parmalat kwam in 2003 in grote problemen door een omvangrijke boekhoudfraude wat leidde tot een faillissement. In 2005 maakte het zuivelconcern een doorstart.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties