header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 05 januari 2017 10:21

Mengniu koopt China’s grootste melkproducent


De Chinese zuivelproducent Mengniu Dairy wil China Modern Dairy Holdings overnemen voor 826 miljoen dollar. Met de overname verzekert de producent zich van een stabiele aanvoer van goede kwaliteit rauwe melk voor verwerking.

De aankondiging volgt op de overname van een pakket aandelen door Mengniu van de joint venture van KKR China Growth en CDH Fund. Daardoor kreeg de zuivelproducent 39,9 procent van de aandelen van Modern Dairy in handen. Dat was 25,4 procent.
Volgens de regels van de beurs van Hong Kong moet Mengniu bij een aandeel van meer dan 30 procent een bod doen op de resterende aandelen, aldus persbureau Reuters. Sinds de aankondiging steeg de waarde van de aandelen van China Modern Dairy met bijna 10 procent.

Niet alle aandelen
Overigens zal Mengniu er niet in slagen om alle aandelen in bezit te krijgen, want een aantal aandeelhouders, onder wie ceo Lina Gao van Modern Dairy, heeft al aangekondigd de aandelen niet te verkopen, aldus Reuters. Mengniu zal naar verwachting uitkomen op 91 procent van de aandelen.
Met dit meerderheidsbelang krijgt Mengniu zeggenschap over een grote producent van melk. China Modern
Dairy heeft de grootste melkveestapel van China met 114.600 koeien (juni 2016).

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties