header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 05 januari 2017 14:00

Emmi koopt opnieuw Amerikaanse geitenzuivelaar


Het Zwitserse zuivelconcern Emmi heeft voor een niet nader bekendgemaakt bedrag de Amerikaanse onderneming Jackson-Mitchell overgenomen, een producent van geitenzuivel onder het merk Meyenberg.

Met zijn dertig medewerkers, verdeeld over twee fabrieken in Turlock (Californië) en Yellville (Arkansas) realiseert Meyenberg een jaaromzet van bijna 30 miljoen Amerikaanse dollars. Het bedrijf is gesticht door John P. Meyenberg, zoon van een Zwitserse emigrant en in 1934 overgenomen door Harold Jackson, vader van een van de huidige eigenaren. Het is in de Verenigde Staten een leidende aanbieder van geitenmelk, condensmelk en poeder uit geitenmelk. Meyenberg verkoopt zijn producten in de hele VS. Dat gaat vooral via de nationale supermarktketens, maar ook online via Amazon en via regionale winkels en speciaalzaken. Ook werkt Meyenberg samen met Cypress Grove en Redwood Mill Farm & Creamery. Dat zijn twee geitenverwerkers in de VS die Emmi al eerder overnam en toevoegde aan zijn internationale geitenzuivelnetwerk. De drie bedrijven helpen elkaar om de seizoenschommelingen bij de aanvoer van geitenmelk te overbruggen.

Geen opvolger
Emmi koopt Meyenberg van de oprichtende familie. “Omdat er binnen de familie geen opvolger is, hebben we ons de tijd genomen over de toekomst van onze familieonderneming na te denken. Gezien de succesvolle overname van Redwood door Emmi zijn we ervan overtuigd dat we onze onderneming in de handen van Emmi kunnen leggen”, aldus de 89-jarige Meyenberg-ceo Robert Jackson. Emmi hoopt dat de beide Emmi-verwerkers van geitenmelk, Cypress Grove en Redwood, door de uitstekende contacten van Meyenberg met geitenhouders in Californië, Idaho, Kansas en Missouri meer geitenmelk kunnen verwerven. In de overgangsfase blijft Robert Jackson aan als ceo en begeleidt hij als lid van de raad van beheer de zoektocht naar een passende opvolger.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties