header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 09 januari 2017 07:07

Beieren: meer tijd nodig voor moderne stallen


De Beierse boerenvoorzitter Walter Heidl wil dat zijn melkveehouders meer tijd krijgen om over te schakelen van aanbindstallen naar boxenligstallen.

Deze ingrijpende omschakeling kost de Beierse veehouders veel geld. En vanwege de melkcrisis van de afgelopen twee jaar zijn alle mogelijkheden verdwenen om nog rendabel te werken. "Veel bedrijven die anders nog kansen hadden om zich verder te ontwikkelen, moesten als gevolg van de crisis opgeven. Daarom moeten er nu tussenoplossingen worden gezocht in de poging om van aanbindstal over te schakelen op een loopstal. We moeten vooral de kleinere melkveehouders meer tijd geven. Niet iedere boer met melkvee kan direct een loopstal bouwen", aldus Heidl.

Betere omstandigheden
Gemakkelijker te realiseren is het om betere omstandigheden te realiseren in aanbindstallen. Volgens de voorzitter van de Beierse boeren telt deze Duitse deelstaat momenteel ongeveer 32.000 melkveehouders. Slechts 8 procent van de bedrijven heeft de mogelijkheid om de melkkoeien in de wei te brengen. Een derde van de dieren staat het hele jaar door aangebonden in Beierse stallen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties