header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 16 januari 2017 08:07

Beierse landbouwexport in 2016 8,9 miljard euro


De Beierse landbouwexport is in 2016 ten opzichte van het jaar daarvoor met 1 procent gestegen naar de recordwaarde 8,9 miljard euro, zo maakte de Beierse staatsminister van Landbouw Helmut Brunner bekend.

Dat gebeurde ondanks wereldwijd gedaalde prijzen voor voedingsmiddelen en het aanhoudende embargo van Rusland tegen voedingsmiddelen uit de EU. Het belangrijkste Beierse exportproduct was kaas met een exportwaarde van 1,5 miljard euro, gevolgd door melk en zuivelproducten met 1,2 miljard euro en als derde vlees en vleeswaren met één miljard euro. De in vergelijking met 2015 gedaalde exportwaarde van kaas en zuivel vanwege de lage prijzen werd gecompenseerd door grotere exporten van bakkerijproducten (+13 procent), bier (+6 procent) en vooral hop (+27 procent).

Exportland
Het belangrijkste exportland voor Beierse voedingsmiddelen bleef vorig jaar Italië met een uitvoerwaarde van 1,6 miljard euro (-3 procent), gevolgd door Oostenrijk met 1,2 miljard euro (+3 procent) en Nederland met 900 miljoen euro (-7 procent). Dat de Beierse landbouwexport vorig jaar steeg, is te danken aan forse exportgroei in landen als Polen (+ 11 procent), Roemenië (+20 procent), België (+10 procent), de VS (+12 procent), Zuid-Korea (+16 procent), Mexico (+49 procent) en vooral Engeland (+7 procent). De voortdurend stijgende vraag naar Beierse voedingsmiddelen is volgens Brunner het gevolg van de hoge kwaliteit en grote veelzijdigheid van deze producten.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties