header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 16 januari 2017 09:20

Almarai boekt kleine winstgroei


Almarai, het zuivelconcern uit Saoedi-Arabië, heeft een lichte groei (1 procent) van de nettowinst in het vierde kwartaal gemeld. Deze bedroeg € 122,9 miljoen. De omzet steeg vergeleken met het laatste kwartaal in 2015 met 0,7 procent naar € 907 miljoen.

Almarai, dat te boek staat als grootste zuivelbedrijf in het Midden-Oosten, verklaarde in een toelichting op de cijfers dat waardevermindering van de activa, ongunstige wisselkoersen en hogere financieringskosten de financiële resultaten drukten.
Het bedrijf blijft prioriteit geven aan verbetering van de efficiëntie en reductie van de kosten om het hoofd te kunnen bieden aan 'de veranderende economische omstandigheden en de toenemende concurrentie'.

Stagnerende koopkracht
In Saoedi-Arabië heeft het zuivelconcern te kampen met stagnerende koopkracht van consumenten, die te maken hebben met stijgende kosten van nutsvoorzieningen van de overheid en dalende inkomens, wat met name geldt voor overheidspersoneel. De maatregelen zijn een reactie op de dalende olie-inkomsten die de staatsbegroting onder druk zetten.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties