header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 16 januari 2017 10:51

Beierse Hochland koopt Amerikaanse Franklin Foods


Het Beierse particuliere kaasconcern Hochland Foods uit Heimenkirch in de Allgäu heeft per 1 januari 2017 het Amerikaanse bedrijf Franklin Foods, producent van verse kaas, voor een niet nader bekendgemaakt bedrag overgenomen.

Net als Hochland is Franklin Foods kaasproducent met een lange traditie. Het bedrijf werd in 1899 in Vermont gesticht onder de naam Hahn's Cheese Company. Het bedrijf dat inmiddels is gevestigd in Florida, is met een jaaromzet van circa 140 miljoen Amerikaanse dollars qua omzet de derde Amerikaanse producent van verse kaas. Het beschikt over twee fabrieken, te weten in Vermont en Arizona, waar totaal 200 mensen werken. Franklin Foods zet zijn producten af in de foodservice (verwerkende industrie en systeem-gastronomie) en is ook met producten onder eigen en handelsmerken aanwezig in de Amerikaanse levensmiddelendetailhandel.

Interessante markt
Na de oprichting van zijn verkooporganisatie Bergland Cheese USA LLC in 2014 is deze aankoop voor het familieconcern uit Beieren de tweede strategische stap om te gaan opereren op deze interessante markt. "Met zijn sterke aanwezigheid op de markt, nationale verkoopstructuren en twee moderne fabrieken biedt Franklin Foods Hochland het ideale platform om ook onze eigen merken succesvol af te kunnen zetten in de VS", aldus ceo Peter Stahl van Hochland SE. Volgens hem vormen de VS wereldwijd de grootste kaasmarkt. Verse kaas is een geliefd assortiment, dat binnen de totale Amerikaanse kaasmarkt de laatste jaren fors groeit. Als middelgroot particulier bedrijf met een jarenlange ervaring in de productie en afzet van kaas past Franklin Foods volgens Stahl bij de groep Hochland. De Amerikaanse holding van Hochland krijgt alle aandelen van Franklin Foods in bezit. De beide productiebedrijven met al hun medewerkers worden voortgezet.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties