header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 16 januari 2017 10:54

Muller UK sluit fabriek in Londen


Muller Mik & Ingredients gaat de fabriek in het noordoosten van Londen, Chadwell Heath, sluiten. De productie wordt in een periode van vijftien maanden afgebouwd. Dat meldt Farmers Weekly.

Met het sluiten van de fabriek verdwijnen 389 banen. In bijeenkomsten met melkveehouders die leveren aan Chadwell Heath heeft de melkverwerker verklaard dat melkleveranciers voor zover mogelijk geen nadeel zullen ondervinden van de sluiting.
Farmers Weekly stelt dat de meeste melkveehouders gaan leveren aan andere productielocaties van Muller UK. Voor een beperkt aantal zou een andere oplossing worden gezocht, zoals levering aan andere melkverwerkers met behoud van de bestaande leveringsvoorwaarden. Woordvoerder Graeme Jack van Muller UK vertelt Farmers Weekly dat er op dit moment geen plannen zijn om wijzigingen aan te brengen in de aanvoer van melk.

Investeringsplan
De fabriek in Londen kreeg Muller UK in 2015 in zijn bezit toen het bedrijf een groot aantal activiteiten overnam van de Britse zuivelonderneming Dairy Crest. De overname omvatte verder de zuivelfabrieken in Severnside, Foston en Hanworth en ongeveer zeventig distributiedepots.
De sluiting van Chadwell Heath is onderdeel van een investeringsplan van ruim € 68 miljoen in de fabrieken in Severnside, Foston, Droitwich, Manchester en Bridgewater.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties