header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 16 januari 2017 14:29

Hoeve Biesland zoekt zuivelaar voor versmarkt


Bio-dynamische boerderij Hoeve Biesland in Delfgauw zoekt een zuivelaar voor haar nieuwe versmarkt. Deze wordt in maart in de voormalige koeienstal geopend. De zuivelaar maakt hier straks vloeibare verse biologische zuivelproducten zoals yoghurt, kefir, karnemelk of toetjes. De klant kan dan zien hoe de koeien op de boerderij de melk produceren en hoe de producten worden verwerkt.

Op dit moment wordt de voormalige koeienstal verbouwd tot een verswinkel van 200 m2 met een assortiment biologisch vers zoals zuivel, groenten en fruit, brood en vlees. Hoeve Biesland heeft al tien jaar een slagerij met een volledig assortiment rundvlees van eigen Fleckvieh-dubbeldoelkoeien. Slager Rob Boeken verwerkt hier wekelijks een Flechvieh-koe van de eigen boerderij tot verse vleesproducten en vleeswaren. De klant kan in de nieuwe verswinkel zien hoe de slager vers vlees uitsnijdt en worst maakt.

Weilandwinkel
Ook bakker Bronswijk verhuist in het voorjaar naar een open bakkerij in de nieuwe versmarkt. Deze ondernemer is nu nog gevestigd in een winkel in Delft, maar verkoopt in de huidige boerderijwinkel al warm afgebakken brood. Deze Weilandwinkel brengt momenteel al biologisch assortiment. Echter de tot winkel omgebouwde SRV-wagen biedt met 40 m2 te weinig ruimte om de klant een goed beeld te geven van het ambacht van de zuivelaar, slager en bakker en van de herkomst van het product.

Meer informatie: www.hoevebiesland.nl.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties