header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 17 januari 2017 13:37

Export belangrijk voor Oostenrijkse zuivel


“De export draagt circa 50 procent bij aan de omzet van de Oostenrijkse zuivelindustrie en is daarmee belangrijk voor de melkveehouderij in ons land”, aldus voorzitter Helmut Petschar van de Oostenrijkse vereniging van melkverwerkers VÖM.

Volgens hem werd de sector vorig jaar ook bij de export met een extreem moeilijk jaar geconfronteerd. Vanaf de zomer tekenden zich positieve tendensen af. De zuivelexport lag toen hoger dan in dezelfde periode van 2015. De sector exporteerde in de eerste negen maanden voor € 848 miljoen aan zuivelproducten, ongeveer 50 procent van de totale omzet. De zuivelimporten hadden in deze periode een waarde van € 527 miljoen euro, circa 30 procent van de omzet. Het geeft volgens Petschar aan hoe groot de internationale concurrentie is op de Oostenrijkse markt.
Het belangrijkste exportproduct is kaas, gevolgd door consumptiemelk en gefermenteerde producten zoals yoghurt. De belangrijkste importproducten zijn kaas, gevolgd door melkpoeder, consumptiemelk en boter. Deze importen betreffen voor het grootste deel zuivel onder handelsmerken t.b.v. de Oostenrijkse supermarktketens en voor de rest producten voor de verwerkende industrie. De Oostenrijkse zuivel exporteert zijn producten voor 85 procent naar andere EU-landen en de resterende 15 procent (vooral speciale producten) naar derde landen. De belangrijkste afnemers in de EU zijn Duitsland en Italië.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties