header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 18 januari 2017 08:03

Biovoeding in Duitsland komt uit de nichemarkt


In Duitsland ontwikkelen biologische voedingsmiddelen zich in veel categorieën van voormalige nicheproducten tot een volwaardige inkoopstroming, zo blijkt uit een enquête, die het economische adviesbureau PwC hield in samenwerking met de vereniging van de Duitse voedingsindustrie, BVE.

Daaruit kan worden geconcludeerd dat de Duitse consument bij groenten en fruit voor meer dan de helft de biologische variant inkoopt. Bij zuivelproducten, evenals bij vlees en worstwaren geeft nog altijd een derde van de consumenten de voorkeur aan biologische producten. Bij alle andere productgroepen speelt bio een ongeschikte rol.
Volgens de enquête is de typische inkoper van biologische voeding vrouwelijk en jonger dan 45 jaar. Ook beschikt deze groep over een gemiddeld hoger inkomen. De conclusie van de onderzoekers luidt: “Biologische voedingsmiddelen zijn binnen de groep consumenten die in het bijzonder letten op het milieu en de voeding, al lang meer dan een trend. Biologische voedingsmiddelen zijn daarmee op de goede weg om de markt voor massaproducten te veroveren. Producenten van voedingsmiddelen en handelaren die alleen gangbare producten in hun assortiment hebben, lopen daarom het risico om belangrijke groepen kopers te verliezen."

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties