header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 19 januari 2017 07:26

Emmi koopt Italiaanse dessertproducent IFF


Het Zwitserse zuivelconcern Emmi heeft voor een niet nader bekendgemaakt bedrag de Italiaanse onderneming Italian Fresh Foods S.p.A. (IFF) uit Lasnigo bij Como gekocht.

IFF is een familieonderneming met het bekende merk Dolce Italia. Dat bekendste IFF-merk begon zijn succes in 1992 met Tiramisù, het Italiaanse dessert bij uitstek. Inmiddels is het productassortiment uitgebouwd met nog meer bekende Italiaanse dessertklassiekers. De onderneming zet met deze producten bijna € 20 miljoen om, 85 procent buiten Italië. De belangrijkste markten van IFF zijn Nederland en Groot-Brittannië. De onderneming staat bekend om zijn innovatiegeest, zijn hoge kwaliteitsstandaarden en ultramoderne technologieën. Daartoe behoren onder andere het aanbieden van kleine porties voor het convenience-segment en het afvullen in glas (zie afbeelding).
Met deze aankoop wil Emmi zijn positie in het segment Italiaanse dessertspecialiteiten versterken. Naast geitenzuivel is het segment desserts een belangrijk onderdeel in de productportfolio van Emmi. Het concern nam daartoe eerder de Italiaanse dessertspecialisten A-27 (2012) en Rachelli (2013) over. Met de aankoop van IFF wil Emmi zijn knowhow in dit segment verdiepen en zijn positie in deze nichemarkt verstevigen. Bovendien maakt IFF de toegang tot de Nederlandse, Canadese en Amerikaanse markt mogelijk, waar Emmi met zijn desserts tot nu toe nauwelijks aanwezig was.
De merken van IFF worden voortgezet en dat geldt ook voor de huidige productiestructuur in Lasnigo. Bovendien zal Flavio Pok, de oprichter en ceo, de onderneming ook in de toekomst leiden en zijn kennis inzetten voor verdere uitbouw. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de verantwoordelijke mededingingsautoriteiten.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties