header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 20 januari 2017 15:04

Duitse DBV: toegang tot Britse markt open houden


“Een open markt van de EU met Groot-Brittannië heeft bij de Brexit-onderhandelingen voor ons een hoge prioriteit”, zo stelde voorzitter Joachim Rukwied van de Duitse boerenorganisatie DBV gisteren tijdens een vragenuur van de Duitse landbouwjournalisten in Berlijn.

Volgens Rukwied is Groot-Brittannië voor de Duitse landbouw en voedingsindustrie een belangrijke markt. In 2015 werden vanuit Duitsland voor € 4,8 miljard aan agrarische producten en voedingsmiddelen aan de Britse Eilanden geleverd. Het Duitse exportoverschot met het VK komt met € 3,4 miljard bijna dubbel zo hoog uit als in totaal vanuit Duitsland wordt geëxporteerde naar de Verenigde Staten.
Volgens hem zijn ook de gevolgen van de Brexit voor het EU-landbouwbeleid ernstig. Zo telde het Verenigd Koninkrijk ondanks de afdwongen kortingen nog altijd tot de nettobetalers. De Britse betalingen zijn ongeveer € 7 miljard groter dan de terugbetalingen. “In het landbouwbudget zouden we na de Brexit bij de normale kortingen in het budget ruim € 3 miljard tekortkomen”, aldus DBV-voorzitter Rukwind.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties