header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 20 januari 2017 15:54

Melk in glas van Immergut naar Turm-Sahne


Zuivelonderneming Turm-Sahne uit Oldenburg in Nedersaksen neemt per 1 mei het afvullen en beleveren van steriele melkproducten in glazen verpakkingen over van Immergut & Co uit Elsdorf.

De klanten van deze producten worden in de toekomst beleverd vanuit de fabriek van Turm-Sahne in Oldenburg. Turm-Sahne is een leidende producent van gesteriliseerde melkproducten. Directeur Holger Asmussen van Turm-Sahne: “Deze uitbreiding van het afvullen van melkproducten in glazen flessen is een belangrijke stap tot internationalisering. Vooral in Azië zien we een groeiende belangstelling naar melkproducten in glazen verpakkingen.”

Beter benutten
De van Immergut GmbH & Co. Kg. overgenomen klanten- en productportfolio betreft melk, gemengde melkproducten, koffieroom en condensmelk in glas, een assortiment dat ook Turm-Sahne sinds jaar en dag voortbrengt. Dat leidt ertoe dat deze onderneming zijn voorhanden zijnde productiecapaciteiten beter kan benutten. In dit segment wordt het merk Immergut voor een bepaalde periode voortgezet, stelt de onderneming die nog meedeelt dat de Duitse mededingingsautoriteit akkoord is met deze transactie.

Belangen
In Turm-Sahne heeft DMK een belang van twee derde en zuivelcoöperatie Ammerland een belang van een derde. De onderneming zette in 2015 € 31,4 miljoen om. Immergut GmbH & Co. uit Elsdorf in Nedersaksen behoort tot de groep Bauer. Het bedrijf vult hoofdzakelijk in loondienst af voor de voedingsindustrie en realiseerde daarbij in 2015 een omzet van € 11,2 miljoen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties