header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 23 januari 2017 07:25

Beieren is grootste Duitse kaasproducent


Volgens de Beierse staatsminister van Voeding en Landbouw, Helmut Brunner, is deze deelstaat met een productie van 900.000 ton de grootste kaasproducent van Duitsland.

Het grootste aandeel in deze productie had vorig jaar verse kaas of kwark met 320.000 ton, dat in Duitsland steevast tot kaas wordt gerekend. Daarna kwamen Mozzarella met 190.000 ton en harde kaas met 166.000 ton. Ruim een derde van de totale kaasproductie komt daarmee uit de vrijstaat Beieren. Met een exportwaarde van € 1,5 miljard is kaas ook het belangrijkste exportproductie van deze deelstaat. De belangrijkste afnemers zijn Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Nederland.
Op de vrijdag begonnen Internationale Grüne Woche in Berlijn stond de vele gezichten van Beierse kaas centraal bij de inzending van deze deelstaat. In de stand moest de Beierse minister Brunner (rechts) flink mee aanpakken. Gesteund door de Beierse melkprinses Eva-Maria Bäuml en voorzitter Günther Felssner van de Beierse melkveehouders sneed hij een kaas van 80 kg Allgäuer Emmentaler in de Beieren-hal klein. Op de Grüne Woche presenteert Beieren ruim zestig van zijn in totaal vierhonderd geproduceerde kaassoorten.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties