header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 30 januari 2017 07:59

Trumps immigratieplannen schrik voor landbouw


De plannen van de Amerikaanse president Trump om illegale immigranten het land uit te zetten gaat de landbouw in de VS hard treffen. In de sector zijn veel illegale immigranten werkzaam.

De federale overheid schat dat de helft van de arbeiders op landbouwbedrijven illegale immigranten zijn. In landbouwkringen wordt gesteld dat in sommige staten dat percentage veel hoger is. Met name op melkveebedrijven zijn veel immigranten werkzaam, veelal uit Mexico. Zij staan in de melkput voor vaak lage vergoedingen.

Immigratieregels
"Iedereen die melk drinkt en yoghurt of kaas eet, moet zich zorgen gaan maken", zei Rebecca Fuentes, medewerker van Workers' Central in de staat New York, in een radioprogramma. Workers' Central zet zich onder meer in voor de rechten van arbeiders in de landbouw.
De American Farm Bureau heeft bepleit de immigratieregels te hervormen, zodat met flexibele visavoorwaarden voorzien kan worden in de behoefte aan arbeidskrachten op landbouwbedrijven. In toelichtingen op zijn plannen heeft Trump verklaard dat er nog steeds veel arbeiders in de landbouw werkzaam zullen zijn, maar alleen op legale wijze.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties