header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 30 januari 2017 10:31

Aurora praat over bouw fabriek in Columbia


Aurora Organic Dairy, producent van biologische melk, boter en melkpoeder, heeft plannen om in Columbia (Missouri) een fabriek te bouwen. De productielocatie voor melk en boter vergt een investering van $ 90 miljoen.

De plannen zijn bekend gemaakt door de stad Columbia. De producent heeft ze zelf nog niet bevestigd, maar ontkent niet in gesprek te zijn over de bouw van een fabriek. Daarbij zou het zich ook oriënteren op andere locaties. Aurora is een van de grotere biologische zuivelproducenten in Amerika. Het produceert op vijf melkveebedrijven in Colorado en drie in Texas met ruim 30.000 koeien eigen melk. Het bedrijf koopt ook biologische melk bij. In Platteville (Colorado) staat een verwerkingsinstallatie, waar consumptiemelk wordt geproduceerd. De productie van boter en melkpoeder besteedt de melkverwerker uit.

Opspraak
Tien jaar geleden kwam het bedrijf in opspraak toen het ervan werd beticht zich niet aan de voorwaarden te houden voor de biologische productie. De kwestie eindigde in de gerechtelijke uitspraak dat het bedrijf zich aan de biologische productiestandaarden had gehouden, maar wel misleidende verpakking en reclame had gebruikt.
Met de uitbreiding van de productiecapaciteit zou Aurora willen inspelen op de sterke groei van de consumptie van biologische zuivel in de VS.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties