header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 01 februari 2017 09:01

Arla investeert dit jaar € 335 miljoen


De ledenraad van het coöperatieve zuivelconcern Arla Foods is akkoord gegaan met een wereldwijde investering van € 335 miljoen gedurende dit jaar in de uitbouw van zijn fabrieken, een recordbedrag dat de coöperatie in één jaar uittrekt voor de Supply Chain.

Dat is bijna 50 procent meer dan in 2016, toen € 227 miljoen is geïnvesteerd. Met dit bedrag wordt invulling gegeven aan 'Strategie 2020', waarbij meer melk wordt geleid naar de merkactiviteiten en naar het segment foodservice. Arla wil zich ontwikkelen tot wereldmarktleider op het vlak van natuurlijke wei-ingrediënten voor uiteenlopende levensmiddelenproducenten, variërend van bakkerijproducten, dranken, melkproducten en roomijs tot medicijnen, kinder- en sportvoeding. Daarom krijgt de fabriek bij Videbæk in Denemarken het grootste investeringsbedrag van € 30,6 miljoen. Daar worden eiwitten, lactose en andere ingrediënten uit wei gemaakt voor de wereldwijde voedingsindustrie.

Foodservice
Arla wil voorts zijn omzet in foodservice duidelijk verhogen. Daarom wordt € 13 miljoen euro geïnvesteerd in de eveneens Deense zuivelfabriek in Rødkærsbro, een van de grootste fabrieken voor Mozzarella ter wereld. Door nieuwe technologieën moet de kwaliteit worden verbeterd en de productie verhoogd. Zo wil Arla de internationale pizza-industrie beter bedienen. Ook het segment smeerbare en verse kaas is strategisch van belang voor het concern. Het wil zijn marktpositie in dit segment uitbreiden in Noord-Europa, het Nabije Oosten en in de VS. Daarom wordt € 12 miljoen gestoken in de belangrijkste fabriek van verse kaas in het Deense Holstebro. Nieuwe, innovatieve verpakkingsdesigns moeten de verkoop verder verhogen.
Ook de beide grootste Duitse fabrieken van Arla worden gemoderniseerd. Naar Upahl (Meckelenburg) vloeit bijna € 19 miljoen euro en naar Pronsfeld in de Eifel circa € 15 miljoen. In totaal wordt nog eens € 5 miljoen uitgetrokken voor 150 projecten, die Arla's energie-efficiency moeten verbeteren.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties