header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 03 februari 2017 15:10

'FC vraagt Pakistan om heroverweging importheffing'


Topman Roelof Joosten van FrieslandCampina heeft er bij de regering van Pakistan op aangedrongen om de instelling van importbelasting op zuivelproducten te herzien. Pakistan wil een importheffing invoeren op zuivel die voor sommige producten als melkpoeder kan oplopen tot 45 procent.

Dit schrijft de Pakistaanse krant The Express Tribune op basis van gesprekken met ingewijden. Volgens de krant heeft Joosten de kwestie aan de orde gesteld in een onderhoud met premier Nawaz Sharif en enkele kabinetsleden.
Friesland Campina zegt in een reactie op de Pakistaanse krantenberichten niet met zoveel woorden dat Joosten heeft aangedrongen op herziening van het besluit over de importheffing, wel wijst de woordvoerder van het zuivelconcern erop dat Joosten in een toespraak de overheid heeft gevraagd te zorgen voor een level playing field.
Joosten zei onder meer: “Ook overheden moeten bijdragen aan een level playing field in de import en export van zuivelproducten, bijvoorbeeld door te zorgen voor realistische en competitieve invoerbelastingen, waardoor zuivelproducten met een hoge toegevoegde waarde kunnen worden geïmporteerd. (…) Het is ook belangrijk om een gezond evenwicht tussen lokaal geproduceerde en geïmporteerde zuivel te behouden, anders zal het bijna zijn onmogelijk om aan de vraag van de Pakistaanse bevolking te kunnen voldoen.”
Het Pakistaanse kabinet heeft besloten om een importheffing voor alle zuivel in te voeren van 17 procent. Daarbovenop komt voor ingevoerde melkpoeder de al bestaande extra heffing van 25 procent voor dit product.
Het besluit de importheffing in te stellen zou een tegenvaller zijn voor FrieslandCampina, die voor 430 miljoen euro een meerderheidsbelang neemt in Engro Foods, de op een na grootste zuivelproducent in Pakistan. De deal is afgerond, meldde het concern in december 2016.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties