header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 09 februari 2017 10:06

Synlait verhoogt melkprijs


De aanhoudende stijging van de grondstofprijzen op de wereldzuivelmarkt brengt de Nieuw-Zeelandse melkverwerker Synlait ertoe om de seizoensprijs te verhogen tot $ 6,25 per kg milksolids. Dat is 0,25 dollarcent meer dan in november toen de melkverwerker een gemiddelde seizoensprijs van $ 6,00 voorzag.

Hoewel de groei van de prijsindex van de Global Dairy Trade (GDT) sinds het begin van 2017 is afgevlakt, stelde voorzitter Graeme Milne van Synlait dat het prijsniveau zodanig is gestegen dat een bijstelling van de melkprijs realistisch is voor de huidige marktomstandigheden.

Daling melkproductie
Milne schreef de prijsstijging toe aan de aanhoudende daling van de melkproductie, met uitzondering van de Verenigde Staten. “Maar de verwerkende industrie heeft nog steeds te maken met voorraden die hoger blijken te zijn dan verwacht”, voegde hij eraan toe.
Topman John Penno van Synlait stelde tevreden vast dat Synlait na twee slechte seizoenen eindelijk weer ‘een duurzame’ melkprijs uitbetaalt. Synlait verwerkt de melk van tweehonderd melkveehouders in Canterbury.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties