header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 09 februari 2017 10:28

Duitse MIV wil snelle besluiten over EU-beleid


Tijdens zijn traditionele bijeenkomst in Brussel heeft de Duitse zuivelorganisatie MIV op 8 februari bij de aanwezige EU-landbouwcommissaris Phil Hogan aangedrongen op snelle besluitvorming rond de herziening van het EU-landbouwbeleid in 2020.

Algemeen directeur Eckhard Heuser van MIV: “We hebben planningszekerheid nodig voor de komende tien jaren en dat liefst zo snel mogelijk.” Dr. Simon Schlüter, de nieuwe leider van het Brusselse bureau van de Duitse boerenorganisatie DBV, stelde dat binnen de Duitse melkveehouders de discussies over de herziening van dat beleid nog niet zijn afgerond. Maar hij was zeker dat een zeer sterke eerste zuil (directe inkomenssteun) ook in de toekomst de positie van de Europese boeren moet versterken.

Te royale stappen
De Duitse zuivelorganisatie waarschuwde ook voor te royale liberaliseringsstappen bij het sluiten van handelsovereenkomsten. “Vrijhandel met Nieuw-Zeeland kent maar één winnaar en één verliezer. En de Europese melksector zal de verliezer zijn”, waarschuwde Heuser in Brussel.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties