header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 13 februari 2017 07:42

Te weinig Duitse biomelk voor binnenlandse vraag


De Duitse melkveehouders produceerden in 2015 ongeveer 732 miljoen kg biologische melk, 3,4 procent meer dan het jaar daarvoor, aldus marktkundige dr. Olaf Zinke van de organisatie agrarmanager.

De productie van biomelk is er de afgelopen jaren constant gestegen. Desondanks heeft biomelk slechts een aandeel van 2,4 procent in de totale Duitse melkproductie. Daarmee wordt 75 procent van de binnenlandse behoefte gedekt. De overige biomelk komt vooral uit Oostenrijk en Denemarken. De Duitse productie van biomelk zou volgens voorlopige schattingen vorig jaar met 60 miljoen kg zijn gegroeid.
De Duitse productie en verwerking van biomelk beperkt zich tot een paar deelstaten en circa dertig zuivelondernemingen. Bijna helft wordt voortgebracht in Beieren en daar bevinden zich ook de meeste verwerkers. Zo'n 15 procent komt uit Baden-Württemberg, terwijl Hessen, Rheinland-Pfalz en Nordrhein-Westfalen elk voor 7 á 8 procent bijdragen aan de productie van biomelk. Nedersaksen, de twee melkproducent van Duitsland, levert slechts 5 á 6 procent van de biomelk en Sleeswijk-Holstein niet meer dan 2 á 3 procent. Brandenburg is met een aandeel van 4 procent de grootste Oost-Duitse leverancier van biomelk.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties