header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 13 februari 2017 07:57

Akkoord over overname Mead Johnson


De overname van de Amerikaanse babyvoedingsproducent Mead Johnson door het Britse concern Reckitt Benckiser is afgerond. RB betaalt €15,25 miljard. Het is de grootste transactie in de geschiedenis van het Britse concern.

Met de overname van de Mead Johnson breidt Reckitt Benckiser, producent van consumentenartikelen als Durex-condooms, schoonmaakmiddel Cillit Bang en de pijnstiller Nurofen, met name zijn aanwezigheid uit op markten in opkomende economieën. Met de babyvoeding van Mead Johnson is China na Amerika de belangrijkste afzetmarkt geworden voor RB.
Toch zal RB aan de bak moeten om de afzet van Mead Johnson in China op niveau te houden. Vooralsnog heeft de producent van onder meer Enfamil marktaandeel in het Aziatische land verloren door de grote concurrentie en veranderende consumptiepatronen.

Achterblijvende omzet
Reckitt Benckiser heeft aangegeven voor MJ in te zetten op een omzetgroei van 3 tot 5 procent per jaar. De winst moet in het eerstvolgende boekjaar worden toegevoegd aan de prestaties van Reckitt Benckiser, dat zelf te kampen heeft met achterblijvende omzet in Europa en Noord-Amerika
In Zuid-Korea is het concern in de problemen gekomen door de verkoop van een vloeibaar ontsmettingsmiddel dat ziekmakende chemicaliën bleek te bevatten. Bijna honderd mensen lieten het leven door het middel en nog eens vierhonderd werden ziek. RB erkende vorig jaar schuld.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties