header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 13 februari 2017 08:18

FrieslandCampina participeert in pact tegen populisme


FrieslandCampina heeft met Philips, Unilever, Ahold en Shell een pact gesloten tegen populisme en negativisme. De vijf multinationals willen de Nederlandse economie aanjagen met een nieuwe beweging die zich onder de slogan 'Global Problems, Dutch Solutions' richt op gekozen groeithema's.

Het pact werd aan het Financieel Dagblad uit de doeken gedaan door Jan Zijderveld, directeur Europa van Unilever. De samenwerkende bedrijven willen dat bedrijven, politieke en burgers zich scharen achter een positiever zelfbeeld van de Nederlandse economie, tekende de Volkskrant later op. Dat zou leiden tot meer economische groei die nu al lange stilstaat, aldus Zijderveld. Negativisme als aanjager van populisme is daar debet aan, aldus de vijf concerns.

Angst
"Doordat er geen perspectief is op economische groei gaan mensen zich zorgen maken over waar de wereld heen gaat. Mensen keren in zichzelf. Er ontstaat angst. Wij willen een positieve, alternatieve visie neerleggen op Nederland, een visie die kan bijdragen aan de volgende economische groeimotor in ons land," legde Zijderveld uit aan de Volkskrant.
Door te kiezen voor duidelijke economische thema's kan Nederland kansen creëren in de oplossing van mondiale problemen, stellen de vijf concerns. "De wereld staat voor uitdagingen en Nederland heeft daarvoor prima oplossingen", zei Zijderveld.
De vijf multinationals komen tot vijf categorieën: voedselproblematiek, (drink)watermanagement, vergrijzing, urbanisatie en de overgang naar duurzame energie. Met het pact willen de bedrijven bewerkstelligen dat er een gunstig zakelijk klimaat ontstaat, resulterend in meer start-ups die aanwezige kennis omzetten in succesvolle ondernemingen en een gezamenlijke strategie waarmee Nederland zich wereldwijd gaat profileren op de gekozen groeithema's. Daarbij wordt gedacht aan handelsmissies en internationale conferenties.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties