header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 14 februari 2017 07:33

Zuivelsector VS vraagt Trump Trudeau te kapittelen


De zuivelsector in de Verenigde Staten heeft er bij president Donald Trump op aangedrongen om premier Justin Trudeau van Canada te kapittelen voor het protectionistische zuivelbeleid van zijn land. Trump ontving Trudeau in Washington voor een overleg over onder meer de handelsbetrekkingen en het vrijhandelsverdrag Nafta.

De National Milk Producers Federation, de U.S. Dairy Export Council, de International Dairy Foods Association en de National Association of State Departments of Agriculture noemen het nieuwe Canadese melkprijsbeleid ‘een van de meest gevoelige en urgente kwesties in de relatie tussen de twee landen’.
Met het melkprijsbeleid wil Canada, dat de eigen zuivelmarkt zoveel mogelijk probeert af te schermen, de fors toegenomen import van Amerikaanse melkeiwit terugdringen. Het beleid is al ingevoerd in de provincie Ontario en zal dit jaar in andere provincies van kracht worden.
Volgens de Amerikaanse belangenbehartigingsorganisaties heeft de invoering van het beleid in Ontario de Amerikaanse zuivelbedrijven alleen al $150 miljoen gekost. Bij invoering in andere provincies zal de Amerikaanse zuivelsector nog veel meer schade leiden. Het zit de sector hoog, bij elk overleg tussen Amerika en Canada kaart ze de kwestie aan.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties