header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 14 februari 2017 08:37

Winst Ausnutria groeit naar € 30 miljoen


Ausnutria Dairy Corporation, producent van babyvoeding en voedingsproducten, verwacht in 2016 een winst te behalen van circa € 30 miljoen. Dat is aanzienlijk meer dan in 2015. Toen realiseerde het concern een winst van € 6,9 miljoen. In maart publiceert het bedrijf de definitieve cijfers.

De omzet komt uit op € 370 miljoen, zo laat de producent weten. Een groei van 30 procent. Met name de afzet van babyvoeding zit in de lift. In China werd voor € 230 miljoen aan babyvoeding verkocht. Ausnutria uit HongKong, met productievestigingen in Nederland, China en Australië, produceert babyvoeding op basis van koe- en geitenmelk en verkoopt deze onder eigen label.
Met de babyvoeding op basis van geitenmelk (Kabrita) heeft Ausnutria een sterk merk in handen. Van de in 2016 door China geïmporteerde babyvoeding op basis van deze melksoort droeg meer dan de helft het label Kabrita, zo claimt het concern.
In 2016 investeerde Ausnutria volop. In augustus lijfde het voedingsproducent Nutrition Care in Australië in. Een maande later tekende het met Westland Milk Products in Nieuw-Zeeland een overeenkomst voor een de start van een joint venture. De samenwerking is gericht op de bouw en exploitatie van een fabriek voor de productie en verpakking van melkpoeder in Rolleston in Nieuw-Zeeland.
In Frankrijk investeerde het bedrijf in de aanvoerketen voor zijn biologische producten Allnutria Organic en Neolac Organic. In Heerenveen bouwde het bedrijf vorig jaar gestaag door aan een nieuwe babyvoedingsfabriek (zie foto), die in 2017 operationeel moet worden. In de fabriek gaat het bedrijf kindervoeding produceren van geiten- en koemelk, biologisch en gangbaar.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties