header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 15 februari 2017 13:52

Beierse biolandbouw 14 procent gestegen


Volgens de Beierse staatsminister van Landbouw, Helmut Brunner, zijn in 2016 zo'n duizend Beierse landbouwbedrijven met 35.000 ha omgeschakeld van gangbare naar biologische landbouw, een plus van 14 procent.

Inmiddels worden in de vrijstaat Beieren 8.400 bedrijven met 270.000 ha. biologisch gevoerd. Daarmee staat Beieren in Duitsland aan de top. Meer dan een derde van alle Duitse biobedrijven liggen in Beieren en daar komt inmiddels ook ruim de helft van de Duitse biomelk vandaan. Ook het aantal biologische levensmiddelenproducenten groeit er voortdurend. Inmiddels zijn het er ongeveer 3.150 die biovoeding voortbrengen.

Akkerbouwbedrijven
Terwijl in 2015 vooral veel melkveebedrijven omschakelden, waren het vorig jaar veel akkerbouwbedrijven. "De omschakelingsgolf in de melkveehouderij heeft geleid tot een gestegen vraag naar biologisch voer, zoals graan", aldus Brunner. Daarvan profiteren volgens hem nu de akkerbouwers. Momenteel beschikt Beieren over ruim 100.000 biologisch gehouden melkkoeien, 17 procent meer dan vorig jaar. Desondanks is deze deelstaat nog altijd niet in staat om aan de eigen vraag naar biologische voedingsmiddelen te voldoen. Om dat te veranderen heeft minister Brunner een programma lopen, waarmee de Beierse bioproductie tot 2020 moet zijn verdubbeld.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties