header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 16 februari 2017 12:50

Zuivelmerk Holland Jersey gelanceerd


Holland Jersey Food Company lanceert het zuivelmerk Holland Jersey. Melk van Jersey-koeien is vanaf nu bij 350 AH winkels en online verkrijgbaar, volgende week volgt yoghurt.

De zuivel van Jersey-koeien heeft volgens de onderneming van nature 20 procent meer proteïne en een volle smaak. De volle melk bevat gemiddeld 6,2 procent vet, voor de halfvolle is dit 1,5 procent. Alle Jersey-melk bevat het A2-eitwit. Het bedrijf werkt voor productie en logistiek van het nieuwe merk samen met onder meer Farmel en Den Eelder.
“Met het houden van Jersey-koeien realiseren we niet alleen betere business voor de boeren door middel van een reële melkprijs, maar ook zuivel met een aantal unieke eigenschappen”, aldus Harald Hoffmann die Holland Jersey Food Company samen met Peter van Dronkelaar oprichtte. “Holland Jersey zien we dan ook als het nieuwe speciaalbiertje in de zuivel. Ook de verpakking is anders, we willen echt uit het schap knallen door gebruik te maken van zwarte en witte verpakkingen met de Jersey-koeien erop afgebeeld.”
De zuivel is afkomstig van 1150 Jersey-koeien van zes Nederlandse melkveebedrijven. Deze koeien geven minder melk dan Holstein Friesian-koeien, maar met hogere vet- en eiwitgehaltes. Daarnaast eten en mesten ze ongeveer 30 procent minder. Met de mest wordt onder andere een wijk in Zeewolde verwarmd.
De zes melkveehouderijen worden gerund door sharemilkers. Jonge werknemers verzorgen en melken hier de koeien. Zij hebben een sharemilkovereenkomst met de onderneming Duurzaam Agrarisch BV, krijgen salaris en delen mee in de winst.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties