header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 17 februari 2017 15:33

Stürtz (DMK) leidt Duitse belangengroep


Thomas Stürtz, voorzitter van de Duitse zuivelcoöperatie Deutsches Milchkontor eG (DMK) is gekozen tot eerste voorzitter van de Belangengroep Duitse Zuivelcoöperaties (IGM), terwijl voorzitter Peter Manderfeld, voorzitter van Hochwald Milch eG, zijn plaatsvervanger is.

Dat hebben de vertegenwoordigers van deze Interessengemeinschaft Genossenschaftliche Milchwirtschaft (IGM) deze week in hun eerste vergadering besloten. Het secretariaat van deze belangengroep berust bij het verbond van Duitse agrarische coöperaties (DRV). De groep gaat nu eerst alle mogelijkheden op een rij zetten, waarmee de marktvolatiliteit kan worden opgevangen. Die plaatst de melkveehouderij in tijden van lage prijzen voor grote rentabiliteits- en liquiditeitsproblemen. De deelnemers van de belangengroep waren het er over eens dat afdekking van het prijsrisico op goederentermijnbeurzen een grotere rol zou moeten spelen op melkveebedrijven. Zuivelcoöperaties zijn bereid om hun leden/melkveehouders te ondersteunen bij het gebruik van dit instrument. Momenteel zien veel melkveehouders een reeks hindernissen, waarvoor de belangengroep nu oplossingsmogelijkheden gaat ontwikkelen. Zo zou het aanbod van contracten voor boerderijmelk en contracten met kleinere hoeveelheden product de toegang tot de goederentermijnbeurs duidelijk kunnen verlichten.

Dierenwelzijn
Een ander belangrijk thema van de belangengroep vormen de stijgende eisen aan dierenwelzijn. Hier wordt de melkveehouder steeds meer geconfronteerd met uitlopende eisen vanuit de levensmiddelendetailhandel die voor een deel duidelijk boven de wettelijke eisen uitgaan. De belangengroep wil daarvoor een eigen strategie ontwikkelen en die in de communicatie benutten. De belangengroep is opgericht door de Duitser coöperatieve zuivelondernemingen Arla, Bayerische Milchindustrie, DMK Deutsches Milchkontor, Hochwald Milch, zuivelcoöperatie Ammerland en Royal FrieslandCampina.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties