header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 20 februari 2017 07:47

Oostenrijkse melkaanvoer in 2016 3,2 miljard kg


Volgens het Oostenrijkse bureau Agrar Markt Austria (AMA) hebben de Oostenrijkse veehouders in 2016 ongeveer 3,2 miljard kg melk aangeleverd bij de zuivelondernemingen. Dit is bijna 3 procent meer dan het jaar daarvoor.

Die melkaanvoer is beïnvloed door het EU-steunpakket ter ontlasting van de melkmarkt. Voor de eerste periode oktober tot en met december vorig jaar gaven zich bijna 4.000 Oostenrijkse melkveehouders op voor dit reductieprogramma met een hoeveelheid van 26,5 miljoen kg melk. Zo’n 3.300 van hen leverden van oktober tot en met december vorig jaar inderdaad 20 miljoen kg minder melk. De overige zevenhonderd beoogde deelnemers aan het programma zagen er uiteindelijk van af om hun melkproductie te verminderen. Een reden daarvoor waren volgens AMA zeer zeker de stijgende uitbetaalde melkprijzen.

20 miljoen kg minder
Als gevolg van de EU-maatregel werd de Oostenrijkse melkaanvoer in het laatste kwartaal 20 miljoen kg verminderd. Omdat andere melkveehouders in die periode meer melk leverden, betekende het uiteindelijk dat in vergelijking met dezelfde periode van 2015 de aanvoer is verminderd met 11 miljoen kg melk.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties