header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 20 februari 2017 07:56

Danone gaat € 1 miljard besparen op kosten


Danone gaat de komende drie jaar € 1 miljard besparen op de kosten. Dat heeft het Franse zuivelconcern bekendgemaakt.

De producent van yoghurt (Activia) en water (Evian) voorziet voor dit jaar een lagere groei van de winst, mede gebaseerd op een verwachte stijging van de grondstoffen, met name rauwe melk. Ook houdt de zuivelproducent rekening met veranderende consumptietrends in Europa.
Verder kampt Danone met sterke concurrentie op de belangrijke afzetmarkt in China (babyvoeding) en zit het tegen in Spanje. Ook vergt de reset van de zuiveldivisie in Europa met een herpositionering van Activia meer tijd dan verwacht.

Laagste groei in twintig jaar
In 2016 bedroeg de totaalomzet € 21,9 miljard, een groei van 2,9 procent, de laagste in twintig jaar. In 2015 realiseerde Danone nog een groei van 4,4 procent.
Het kostenreductieprogramma wordt uitgevoerd onder de naam Protein. De focus ligt daarbij op marketing en algemene kosten. Met de bezuiniging wil Danone ook financiële ruimte creëren voor verdere groei in de toekomst.

Nieuwe doelstellingen
Het concern gaat nieuwe financiële doelstellingen formuleren als de overname van de Amerikaanse producent van biologische voeding WhiteWave Foods rond is. De deal waarmee een overnamebedrag van $ 12,5 miljard is gemoeid, moet in het eerste kwartaal van dit jaar afgerond zijn.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties