header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 23 februari 2017 12:05

Duitse Hochwald sluit fabriek in Beierse Weiding


Zuivelonderneming Hochwald Foods uit het Duitse Thalfang sluit op 31 maart 2018 zijn zuivelfabriek in het Beierse Weiding.

Daarmee richt de coöperatief gestructureerde onderneming zijn focus geheel op de verwerking van melk van de eigen leden/veehouders. Bovendien wordt de efficiency in de productie verbeterd en optimaliseert het onder andere zijn logistieke processen. Door deze sluiting zijn ongeveer 230 medewerkers getroffen. “Dit besluit behoort tot de zwaarste uit de geschiedenis van Hochwald”, zegt Detlef Latka, ceo van Hochwald Foods. “We hebben voorafgaande aan de besluitvorming alle mogelijkheden diepgaand onderzocht.”

Contractuele verplichtingen
“Een deel van de productie wordt overgebracht naar andere fabrieken van de groep Hochwald”, aldus cco Karl Eismann. “We concentreren ons op onze fabrieken in Rheinland-Pfalz, Nordrhein-Westfalen, Hessen, Nedersaksen en het Nederlandse Bolsward.” Hochwald blijft de bestaande contractuele verplichtingen met toeleveranciers en melkveehouders in Weiding overigens nakomen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties