header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 28 februari 2017 14:00

FrieslandCampina onderzoekt verkoop Riedel


FrieslandCampina onderzoekt de verkoop van Riedel, marktleider op het gebied van vruchtensappen en vruchtendranken in Nederland.

De voorgenomen verkoop vloeit voort uit een herziening van de strategie van de onderneming, stelt ceo Roelof Joosten. "Naar aanleiding van de actualisering van onze concernstrategie route2020, waarbij we meer nadruk leggen op het zuivelportfolio, onderzoeken we de verkoop van onze vruchtensappen- en vruchtendrankenactiviteiten."

Marktleider
Volgens Joosten heeft Riedel zich sinds het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw in Nederland ontwikkeld tot marktleider in houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken. Tot het merkenportfolio van Riedel behoren bekende merken als Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, Taksi en Extran. Riedel is gevestigd in Ede met eigen productie- en verpakkingsfaciliteiten. De geconsolideerde netto-omzet van de vruchtensappen- en vruchtendrankenactiviteiten in 2016 bedroeg ongeveer 125 miljoen euro. Bij Riedel werken 200 mensen en het bedrijf maakt momenteel deel uit van de business group FrieslandCampina Consumer Products Europe, Middle East & Africa.
Riedel is sinds 1879 actief in de productie van mineraalwaters, vruchtenlimonades en vruchtendranken. In 1973 introduceerde het bedrijf onder het merk Appelsientje zijn eerste vruchtensappen verpakt in handige, ruimtebesparende kartonnen pakken. Destijds een noviteit in Nederland. Taksi kwam in 1985 op de markt, CoolBest in 1995 (het eerste gekoelde vruchtensap in Nederland) en DubbelFrisss in 1996. Door de jaren heen hebben de genoemde merken zich vernieuwd met verrassende smaakcombinaties. Daarnaast produceert Riedel ook sportdrank onder de merknaam Extran.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties