header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 03 maart 2017 08:17

Energieneutraler door restwarmte melk


Milk2Heat is een nieuw systeem waarmee elk melkveebedrijf voor een groot deel energieneutraal kan worden gemaakt.

De Milk2Heat-installatie haalt de warmte uit melk en zet deze om in bruikbare warmte voor het verwarmen van water, woonhuis, bijgebouwen en andere doeleinden. Gasrekeningen zijn hierdoor verleden tijd. Het systeem is ontwikkeld door Mueller en Loohuis Agro Neutraal, die voor deze oplossing hun kennis op het gebied van melkkoeling, warmteoverdracht, verwarming en installatie hebben gebundeld.

Restwarmte
Gemolken warme melk stroomt met 37°C uit de koe naar de melkkoeltank. Wanneer de melk wordt gekoeld van 37 °C naar 3 °C onttrekt de Milk2Heat-unit de restwarmte uit de melk die wordt getransporteerd naar het buffervat voor het verwarmingssysteem. Tegelijkertijd zorgt het Milk2Heat-systeem voor de onderhoudskoeling, zodat de melktemperatuur op 3 °C in de melkkoeltank blijft.

Samenwerking
Loohuis Agro Neutraal maakt deel uit van Installatiebedrijf FH Loohuis en richt zich volledig op het ontwikkelen van passende, duurzame oplossingen voor de agrarische sector. Voor het Milk2Heat-project is de samenwerking gezocht met Mueller, al ruim zeventig jaar specialist op het gebied van melkkoeling. Beide bedrijven maken zich sterk voor verduurzaming van de sector.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties