header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 10 maart 2017 08:40

Herstructurering Duitse DMK-groep gestart


Nadat werknemersvertegenwoordigers na een discussie van maanden ermee hadden ingestemd, is bij de coöperatieve Duitse zuivelgroep DMK Deutsches Milchkontor (DMK) begin deze week het startsein gegeven voor de omvorming naar een totaal nieuwe organisatorische en bedrijfsstructuur.

“We veranderen het hart van de onderneming”, aldus ceo Ingo Müller van de groep DMK. Het doel is meer waarde toe te voegen aan de melk, zodat de onderneming na de jongste melkcrisis zijn melkveehouders weer een meerwaarde kan bieden en hen een concurrerende melkprijs kan uitbetalen. Momenteel krijgen onze leden/melkveehouders een melkprijs van 32 cent per kg. En DMK moet ook attractief blijven, zowel voor klanten door onze hoogwaardige levensmiddelen, alsook voor onze medewerkers.”
Met de nieuwe structuur wil DMK beter reageren op prijsschommelingen op de zuivelmarkten. “We willen met ons brede pakket hoogwaardige levensmiddelen flexibel kunnen inspelen op de wisselende klantenwensen en reageren op de verschillende marktsituaties. Bij prijsschommelingen willen we onze melkstromen bovendien flexibel en snel sturen”, aldus Müller. Die ziet een slagvaardige zuivelcoöperatie ook in de 21ste eeuw nog altijd als de juiste organisatie voor de melkveehouder en voor een goed functionerend platteland.
Het concern gaat zich organiseren als een strategische in plaats van een operatieve holding. Nog slechts twee hoofddirecteuren (ceo Ingo Müller en cfo Volkmar Taucher) i.p.v. zeven beslissen over concernstrategie en –richtlijnen. Daaronder hangen de zes business units handelsmerken, eigen merken, industrie, international, baby en ijs. Die krijgen vergaande operatieve zelfstandigheid en nemen besluiten rond eigen verkoop met balans en verlies- en winstrekening. Het tweedelijns management team in de functie van Chief Operating Officer (COO) is eind januari benoemd. Dat zijn voor de BU Handelsmerken Thorsten Rodehüser (49 jaar); BU eigen merken Matthias Rensch (46); BU Industrie Alexander Godow (50); BU International Michael Feller (58); BU Baby Stefan Eckert (54) en BU IJs Marcus-Dominic Hauck (43). Zij worden ondersteund door de concernafdelingen Landbouw dr. Klaus Hein (45); Supply Chain Management Hermann Köster (54) en Personeel Ines Krummacker (46). Samen met de zes leiders van de BU’s vormt dit negenkoppige managementteam de nieuwe Executive Board onder de concernleiding.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties