header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 13 maart 2017 09:12

Fonterra maakt melkpoeder met laag lactosegehalte


Fonterra gaat volle melkpoeder met een laag lactosegehalte (2 procent) produceren. De Nieuw-Zeelandse melkverwerker kondigde de lancering aan op Gulfood exhibition in Dubai, ’s werelds grootste jaarlijkse voedingsevenement.

Met het reduceren van lactose in melkpoeder mikt Fonterra op groeiende afzet op belangrijk markten in Afrika, het Midden-Oosten en Azië, waar veel intolerantie voor zuivel voorkomt. Dat geldt ook voor lactose, een suiker die in melk voorkomt en voor veel mensen moeilijk verteerbaar is.

Snelle groei
Volgens Fonterra groeit de wereldwijde markt voor producten met een laag lactosegehalte snel, jaarlijks met 6 procent. 80 procent van die groei zou voor rekening komen van zuivel met een laag lactosegehalte.
Fonterra claimt dat een glas melk van de nieuwe melkpoeder alle voedingsstoffen bevat die ook een glas gewone melk zitten. “Niets is toegevoegd of weggehaald, de lactose is gewoon in beter verteerbare suikers afgebroken.” De melkpoeder is ontwikkeld door de ingrediëntendivisie van Fonterra, NZMP.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties