header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 14 maart 2017 07:25

Melkprijs 2016 van Duitse Omira 27,7 cent


De Zuid-Duitse zuivelcoöperatie Omira uit Ravensburg betaalde zijn leden/melkveehouders over 2016 circa 27,7 cent per kg melk met 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit; een melkprijs die boven het Duitse, maar onder het Zuid-Duitse gemiddelde ligt.

Ondanks de slechte marktomstandigheden heeft deze coöperatieve groep zich met een omzet van € 420 miljoen (in 2015 nog € 460 miljoen) en een positief jaarresultaat van ongeveer één miljoen euro opnieuw stabiel ontwikkeld. “De desastreuze marktontwikkeling van de afgelopen twee jaar bevestigt ons duidelijk dat we de in de herfst 2015 afgesproken strategie OMIRA2020+ consequent moeten doorvoeren”, aldus algemeen directeur Ralph Wonnemann. Daarbij concentreert Omira zich op de gebieden kwaliteit, duurzaamheid, specialiteiten en versterking van de eigen merken. In samenwerking met partners worden nieuwe mogelijkheden geschapen om attractieve internationale markten optimaal te bedienen en via specifieke producten voor klanten meer waarde te creëren.
In het afgelopen jaar kon bij voorbeeld circa 30 procent van de leden/melkveehouders van Omira profiteren van een afnamecontract van de melk tegen een vaste prijs. Dat heeft bij deze veehouders het risico van de moeilijke marktsituatie aanzienlijk afgedekt. Het betreft een contract voor de levering van Alpen-melk aan het internationale voedingsconcern Mondelez. Volgens algemeen directeur Wonnemann is dit partnerschap met Mondelez inmiddels verlengd tot eind 2020. Het is volgens hem een voorbeeld voor nog meer toekomstige partnerships in het belang van de eigen leden/melkveehouders.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties