header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 16 maart 2017 09:31

Campina en Westland Kaas winnen award


Campina Kaas en Maaslander Boerenkaas Fris Gerijpt 48+ van Westland Kaas behoren tot de winnaars in de categorie Food/Groceries van het Gekozen Product van het Jaar 2017. In deze verkiezing van favoriete productinnovaties kregen 22 winnende A-merkproducten de Award Gekozen Product van het Jaar 2017.

De producten werden in een peiling van Nielsen gekozen door ruim 5.000 Nederlandse consumenten op basis van innovatie, aantrekkelijkheid van het product en aankoopintentie. Het succes van nieuwe producten is met 10 tot 15 procent nog steeds erg laag. Dit kan volgens onderzoeken worden vergroot door de consument duidelijk te maken wat de vernieuwing is, welke voordelen het product heeft en de betrouwbaarheid van de claim.
Nederlanders kopen veel minder nieuwe producten dan Europese consumenten uit andere landen, blijkt uit Nielsen-cijfers. Vooral de activatie op de winkelvloer is van belang omdat 70 procent van de boodschappers pas daar besluit welk product te kopen. ‘Belangrijk is de plek in het winkelschap, staat een luxe yoghurt tussen de gewone yoghurt, een nieuw biertje tussen de speciaal bieren, worden er demo’s gegeven met het product, kun je proeven?’, aldus Dewy Heiser van Nielsen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties