header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 20 maart 2017 08:43

Nederlander Kers verlaat Duitse zuivelgroep Müller


Nadat de Duitse particuliere zuivelgroep Theo Müller besloot om Uwe Sommer, directeur van de Zwitserse chocoladefabrikant Lindt & Sprüngli, tot zijn ceo te benoemen, heeft de Nederlander Ronald Kers volgens mediaberichten besloten deze onderneming te verlaten.

Kers was verantwoordelijk voor de activiteiten van Müller in Groot-Brittannië en Ierland. Hij werd in januari 2015 bovendien aanvullend ceo van de totale groep Theo Müller. Volgens de onderneming zou Kers zich weer geheel gaan wijden aan de groepsactiviteiten in Groot-Brittannië en Ierland.

Lindt & Sprüngli
De 63-jarige Sommer was bij Lindt & Sprüngli verantwoordelijk voor marketing, verkoop en buitenlandse markten. Na 23 jaar binnen deze onderneming actief te zijn, zou hij eigenlijk in april aanstaande met pensioen gaan. Sommer heeft in bijzondere mate bijgedragen aan de groei van het Zwitserse chocoladeconcern. Zo heeft hij ervoor gezorgd dat Lindt in de Verenigde Staten marktleider werd in het premiumchocoladesegment. Zuivelonderneming Müller heeft een stevig standbeen opgebouwd in Groot-Brittannië en Ierland, maar heeft zich moeten terugtrekken uit de Verenigde Staten en Italië.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties