header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 21 maart 2017 14:42

Koeien vieren start van de lente dansend in de wei


Campina heeft bij de start van de lente het weideseizoen ingeluid. Turnkampioen Epke Zonderland had dit jaar de eer om de staldeuren te openen op de boerderij van de familie Korrel in Ouderkerk aan de Amstel waar de koeien voor het eerst dit jaar uitgelaten de wei in konden, toegejuicht door basisschoolleerlingen van de Jan Hekmanschool.

"Met de start van de lente begint het seizoen dat de koeien in de wei kunnen grazen. Dit maakt het Hollandse landschap voor mij compleet! En dat je de koeien dansend de wei in ziet gaan is voor mij als boer een geweldig gevoel", vertelt melkveehouder Korrel.

Roots
Turnkampioen Epke Zonderland ging met het openen van de staldeuren terug naar zijn roots. Zijn opa en overgrootvader hielden ook koeien, dus voor hem is een boerderij bekend terrein. Voordat Epke de staldeuren opende, deed hij met zestig leerlingen van basisschool de Jan Hekmanschool uit Ouderkerk aan den Amstel een warming-up op het erf. Met de start van de lente begint immers niet alleen voor de koeien, maar ook voor de kinderen het seizoen van buiten sporten en spelen. Zonderland: "De kinderen deden heel enthousiast mee met mijn warming up en ook het toejuichen van de koeien was leuk om te zien! Dat het goed is om lekker te bewegen en gezond te eten breng ik graag over op anderen."
Op 26 mei en 5 juni stellen ruim zestig boeren in heel Nederland hun erf open voor publiek tijdens de Campina Open Boerderijdagen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties