header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 23 maart 2017 07:53

Duitsland wil naar 20 procent biolandbouw


De Duitse Bondsregering wil vanwege zijn duurzaamheidsstrategie naar een aandeel van 20 procent biologische landbouw in de totale Duitse landbouw.

Landbouwminister Christian Schmidt (CSU) sprak donderdag 21 maart daarover in Fulda in de deelstaat Hessen met 180 vertegenwoordigers van de ruim 7.000 boeren die zijn aangesloten bij de vereniging Bioland. Hij wilde van hen weten hoe dit doel zo snel mogelijk kan worden gerealiseerd. “Met de toekomststrategie biologische landbouw willen we de omschakeling op de biologische landbouw in Duitsland vergemakkelijken. Ik wil het doel van 20 procent nog in deze regeerperiode bereiken”, aldus Schmidt.
Voor zo’n 40.000 agrarische bedrijven zou door deze omschakeling op de biologische landbouw een toekomstperspectief worden geboden. Twee miljoen hectaren biologische landbouwgronden leveren de Duitse samenleving een meerwaarde aan dierenwelzijn, planten- en dierendiversiteit en klimaatbescherming op. “Deze toekomststrategie is een goed begin”, aldus Bioland-voorzitter Jan Plagge. “De Duitse biologische landbouw biedt nog een groot potentiaal voor een milieuvriendelijke en toekomstgericht landbouw. Dat potentiaal is bij lange niet uitgeput”, gaf hij zijn mening.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties