header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 27 maart 2017 12:58

Nieuwe masteropleiding gericht op zuivelketens


Zuivelexperts van over de hele wereld kunnen vanaf studiejaar 2017-2018 de master Innovative Dairy Chain Management (IDCM) volgen aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden. De master IDCM is een eenjarige opleiding, ontwikkeld vanuit het educatieprogramma van de Dairy Campus en gesubsidieerd door het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). 
 
Hierbij ligt de focus op bedrijven die voldoende melk leveren van uitstekende kwaliteit op een winstgevende manier en die zich daarbij houden aan de kwaliteits- en veiligheidseisen binnen de keten. IDCM is geschikt voor kandidaten die geïnteresseerd zijn in moderne en ver ontwikkelde zuivelketens.
 
De Nederlandse zuivelindustrie, wereldwijd toonaangevend, wordt als voorbeeld gebruikt voor de innovaties. Deelnemers aan dit eenjarige masterprogramma dienen minimaal twee jaar relevante werkervaring in de zuivelsector te hebben. “Voordeel van het hebben van twee jaar werkervaring is dat je door het inbrengen van je eigen ervaring de opleiding tot een hoger niveau kunt brengen”, zo licht programmacoördinator Robert Baars de eis toe. “Elke student heeft zijn eigen ervaring en de inbreng van al die ervaringen vormt een hoop nieuwe inzichten en wordt gemobiliseerd in de lessen.”
 
Samenwerking met de sector
Tijdens de lessen zullen echte cases worden aangeboden waar de studenten mee aan de slag gaan. FrieslandCampina (processing and marketing), Mueller (cooling equipment), The Friesian (consultancy-production), Nestlé (processing and marketing) en The Dairy Company (consultancy - processing) zijn vanuit de sector nauw betrokken bij de master IDCM.
 
IDCM is de eerste master die Van Hall Larenstein vanuit Leeuwarden gaat aanbieden, als onderdeel van het recent gelanceerde Dairy Valley programma. Doel van Dairy Valley is om verschillende initiatieven en partijen binnen de Agri- en Zuivelsector bij elkaar te brengen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties