header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 29 maart 2017 10:36

Royal A-ware breidt kaasmakerij uit


Royal A-ware breidt de capaciteit van de kaasspecialiteitenlijn in zijn kaasmakerij uit, vanwege de groeiende vraag naar premium speciaalkazen, meldt de onderneming. Met het oog op de uitbreiding van de kaasspecialiteitenlijn zoekt Royal A-ware nieuwe melkveehouders. Er is ruimte voor zo'n 100 miljoen kilogram melk extra.

"Dat we binnen twee jaar na de opstart van onze kaasmakerij de kaasspecialiteitenlijn al uitbreiden had ik een paar jaar geleden niet verwacht." aldus coo Klaas de Jong. "We kunnen deze stap nu al zetten omdat de vraag van onze klanten naar premium Hollandse kazen en kaasspecialiteiten groeit. Niet alleen in Nederland en Europa, maar ook daarbuiten."

Uitbreide
Bij de bouw van de kaasmakerij is rekening gehouden met de mogelijkheid om de productiecapaciteit uit te breiden. De kaasspecialiteitenlijn wordt zo ingericht dat veel verschillende recepturen en vormen kunnen worden gemaakt. "Ook bereiden we ons voor zodat we verschillende melkstromen kunnen verwerken om in te spelen op een groeiende behoefte naar differentiatie bij onze klanten." aldus de Jong. Naar verwachting wordt de kaasspecialiteitenlijn eind 2018 in gebruik genomen. De komende anderhalf jaar hebben de kaasmakers nodig om de benodigde apparatuur te ontwikkelen en te integreren in de kaasmakerij.

Door de uitbreiding van de kaasspecialiteitenlijn ontstaat ruimte voor melkveehouders die rechtstreeks aan Royal A-ware melk leveren. Daarom gaat Royal A-ware op zoek naar zo'n 100 miljoen liter extra melk. Het bedrijf zoekt samenwerking met melkveehouders uit de vijf Noordelijke provincies die gangbare-, weide- of biologische melk leveren.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties