header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 03 april 2017 06:48

Danone offert Stonyfield voor overname WhiteWave


Danone gaat dochteronderneming Stonyfield Dairy afstoten. De verkoop is onderdeel van de overeenkomst die Franse zuivel- en waterproducent met het Amerikaanse minister van Justitie sloot over de overname van WhiteWave Foods, de producent van biologische en sojavoeding.

Danone verwacht op korte termijn de verkoop van Stonyfield Dairy af te kunnen ronden. De verkoop is een belangrijke stap om de overname van WhiteWave Foods af te ronden, verklaarde ceo Emmanuel Faber van Danone. Stonyfield Dairy, producent van biologische yoghurt in Londonderry, New Hampshire, zette in 2016 370 miljoen US dollar om.
Stonyfield Dairy werd in 2004 overgenomen en is een waardevol onderdeel van Danone’s portfolio. Toch doet het Franse zuivelconcern afstand van het zuivelbedrijf omdat de overname van WhiteWave Foods meer voordeel moet bieden.

Duurzame groei
De overname van WhiteWave is voor Danone een belangrijke stap in de ambitie om in 2020 ‘sterk winstgevend te zijn met een duurzame groei’. Danone verwacht naast synergievoordelen een extra jaarlijkse omzetgroei van 0,5 tot 1 procent en een verbetering van de winst per aandeel vanaf 2017. In 2020 moet de overname een voordeel van 300 miljoen dollar geven in het bedrijfsresultaat.
Met WhiteWave wil Danone inspelen op de trend dat consumenten steeds meer kiezen voor voeding die natuurlijk, gezond en duurzaam geproduceerd is. Danone betaalt 10 miljard dollar voor de overname. Het Franse concern zal ook de schulden overnemen van WhiteWave waardoor de totale transactiekosten uitkomen op 12,5 miljard dollar.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties