header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 07 april 2017 13:55

Arla investeert € 12 miljoen in zuigelingenvoeding


Arla Foods investeert € 12 miljoen om in zijn fabriek van Akafa in het noorden van Denemarken voortaan ook melkpoeder voor zuigelingen (Infant Milk Formula, IMF) te kunnen produceren.

Dat gebeurt in de bestaande fabriek, waar aanvullend aan de melkpoedercapaciteit een deel van de productielijnen wordt omgebouwd voor dit IMF. De onderneming wil deze nieuwe lijn in augustus 2018 in bedrijf nemen. Arla Foods verkoopt hoogwaardig IMF onder eigen merken als Arla Baby & Me en Milex. Daarnaast is Arla hofleverancier voor andere beschermde merken. De grootste markten voor Arla op het vlak van IMF zijn China, Zuidoost-Azië, Latijns-Amerika en Europa. Overeenkomstig zijn strategisch plan wil Arla Food in het segment babyvoeding tot de wereldwijd leidende zuivelondernemingen behoren.
Momenteel maakt melkpoeder voor de voeding van gezinnen ongeveer 80 procent deel uit van de totale Akafa-productie. Bij de resterende 20 procent gaat het om gesteriliseerde room. De producten van deze fabriek worden vooral verkocht in Latijns-Amerika, Afrika, het Nabije Oosten en Azië.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties