header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 11 april 2017 06:17

Fonterra levert eerste batch traceerbare babyvoeding


Fonterra heeft een systeem ontwikkeld waardoor consumenten de herkomst van elk blik babyvoeding kunnen bepalen. De Nieuw-Zeelandse melkverwerker heeft de eerste batch traceerbare Anmum babyvoeding afgeleverd in Nieuw-Zeeland.

Met behulp van een barcode kunnen consumenten vaststellen van welk melkveebedrijf de melk komt waar de babyvoeding van is gemaakt. De consument kan met een app op zijn mobiele telefoon de QR-code scannen en zo op een webpagina de informatie lezen over de herkomst van de ingredi├źnten, de authenticiteit van het product en het batch-nummer. Ook na aankoop kunnen ze middels de app op de hoogte blijven van updates over de babyvoeding.
Fonterra wil het traceringssysteem voor alle producten invoeren, vanaf boerderijniveau. Aan het eind van dit jaar zal 90 procent van de productielocaties wereldwijd ingericht zijn voor het systeem. Volgend jaar volgt de resterende 10 procent. Fonterra verwacht dat in 2020 elektronische traceerbaarheid van producten tot de productiestandaarden behoort.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties